EASE Therapy török főzőkurzus ikonikus fogásokkal


EASE Therapy török főzőkurzus ikonikus fogásokkal
Leírás
Kalandozás a török gasztronómiában Afiyet olsun-tól Ziyade olsunig
Törökország rendkívül gazdag gasztronómiával büszkélkedhet, hiszen területe óriási. A mediterrán klíma ideális termőhely a finomabbnál finomabb gyümölcsök és zöldségek számára. Több ezer kilométernyi tengerpartot és hegyvidéki fennsíkok sokaságát mondhatja magáénak, így nem csoda, hogy a változatos tájegységeken más-más ételek a jellemzők. A török gasztronómia leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, a paradicsom, a fokhagyma és az uborka, szerencsénkre hazánkban is bővelkedünk ezekből az alapanyagokból. A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Leginkább használt fűszereik a petrezselyem, a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű. A török konyha nagyon hosszú múltra tekint vissza, a perzsa, kurd, arab, örmény valamint a mediterrán ízvilág is hatással volt rá. Ízelítő az elkészítésre váró menüből
- Vöröslencse leves
- Meze válogatás
- Dolma – töltött szőlőlevél
- Köfte
- Pide – török pizza
- Sütlac -Sült rizspuding
EASE Therapy Az I. kerületi EASE Therapy Ízbisztró ételei nemcsak roppant finomak, hanem egészségesek és könnyűek is, hiszen nem tartalmaznak cukrot, rizst, burgonyát, mesterséges ízesítőt és színezéket, csupán a legjobb minőségű alapanyagokat! Az EASE Therapy elsősorban azért jött létre, hogy egy szakmai stáb segítségével kiegészülve segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak korábbi megszokott, egészségtelen életmódjukon. Kiscsoportos főzőklubjainkba Téged is várnak szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt!